100 anys
1 gener, 2019
Il·luminació Roura treballa per un planeta sa
3 desembre, 2019
Remodelació de la Gran Via de Ceuta per Il·luminació Roura

IL·LUMINACIÓ ROURA ha estat l’empresa seleccionada de la producció dels 16 canelobres artístics. Per fer-ho, s’han adoptat les tecnologies del present i del passat, de tal manera que s’han industrialitzat alguns processos i altres s’han realitzat artesanalment mitjançant forja. L’acer és el material escollit per a tota l’estructura, que un cop fabricat Ha estat galvanitzat per immersió.

El primer pas va ser el de dissenyar en 3D el canelobre i tots els elements que el conformen, per poder analitzar tots els detalls constructius i poder calcular-estructuralment, mitjançant elements finits.

En aquest procés de fabricació cal destacar el procés constructiu del drac, el qual s’ha realitzat en tres etapes. Després del disseny i modelatge del drac amb argila per l’escultor Oscar Berlanga, es va realitzar el escanejar en 3D de la peça realitzada per realitzar la seva fabricació en fosa d’alumini.

Un altre punt rellevant dels canelobres han estat les lluminàries, les quals han estat fabricades amb tecnologia LED i una temperatura de color de 3000K. D’aquesta manera s’ha pogut unir tradició amb innovació per crear així un espai únic i, sobretot, confortable.

Obrir la noticia en pdf de la revista “Diseño de la Ciudad”: cliqueu aquí